top of page
KristelDillen.jpg

“Vanuit mijn passie wil ik zorg en aandacht besteden aan mensen en hun behoeften om ze in staat te stellen het beste uit zichzelf te halen, de relatie met henzelf en hun omgeving te verbeteren en hun levens- en professionele doelstellingen te realiseren.”

Kristel Dillen 

over mezelf

“SENSABLE” is gegroeid uit professionele en persoonlijke ervaringen inzake werken met en voor mensen en organisaties. Als samentrekking tussen “Senses” enerzijds en “Able, Enable” anderzijds, staat het voor de link tussen ratio en intuitie, logisch denken en aanvoelen, gezond verstand en gebruik van de zintuigen… als basis voor het vakkundig aanzetten tot en mogelijk maken van een positieve evolutie bij de persoon en de omgeving waarbinnen die functioneert. 

 

Bezieler van de organisatie is Kristel Dillen, professional in het beheer  en ontwikkelen van “Human Capital and Human Relations”  met een doorgedreven ervaring als zaakvoerder, gecertificeerd coach/ loopbaanbegeleider, HR Manager en Business Consultant. Dit  in zowel productie- als dienstverlenende omgevingen, KMO, nationale en internationale bedrijven.

(Van Genechten Packaging, Randstad, Vanhout, Van der Velden Beton, Pluma, Vlaams en Neutraal Ziekenfonds, Lavetan, Insys, Eurofit, Kerkstoel, KFBN, Flanders Make, Princess…)

testimonials

Jan, coachee

 

“Met behulp van vragen en oefeningen leerde ik mezelf terug kennen. Daardoor kwam ik tot inzicht in wat mijn waarden, vaardigheden en talenten zijn. Dit leidde tot soms erg verrassende resultaten. Er werden stappenplannen opgesteld en uitgewerkt. Met al deze kennis kreeg ik een heel nieuw beeld over mezelf. De oude versie van “Jan de Verpleger"  heeft plaats gemaakt voor "Jan", met een frisse blik op mijn competenties en vaardigheden en de kracht om ze correct in te zetten. Niets anders dan lof voor de aanpak en de correcte warme begeleiding van Kristel.”

Greet Heylen, Director HR en Business Processes, Flanders Make Heverlee

 

“Kristel geniet intens van kunst en cultuur. Zo beleeft ze ook je bedrijfscultuur en de mensen erg intens. Perfect als je een coach zoekt voor je organisatie, voor je mensen, voor jou persoonlijk in loopbaanbegeleiding of bij recrutering. Als Kristel ‘ja’ zegt, dan krijg je een volmondig ja en een perfecte workshop of coaching!” 

Wouter Opdenacker, Diensthoofd kantoren VNZ

Bedankt, Kristel! 
Bedankt voor de opleiding rond 'verbindend communiceren op het werk' n.a.v. ons strategisch seminarie. De opleiding was inhoudelijk sterk. We kregen de nodige kapstokken aangereikt om op een meer performante wijze feedback te kunnen geven. Daarenboven héél wat praktische tips om in een open dialoog empathisch te kunnen luisteren en tegelijkertijd de behoeften van ons als leidinggevenden duidelijk te communiceren. Dit werd dan nog eens met veel enthousiasme, de nodige professionaliteit en ervaringsbagage gebracht. Ook het inspelen op hetgeen er leefde in de groep deed je goed! 

Bedankt nogmaals en hopelijk tot een volgende opleiding of samenwerking!    

Jan van der Velden, CEO Anders Beton

 

“Begonnen als een klein bedrijf met enkele werknemers en gegroeid tot een volwassen KMO met haast honderd werknemers heb ik ervaren welke problemen er op je afkomen op gebied van HR. Dan leer je bv ook hoe moeilijk het is om die 100 procent gemotiveerde medewerker, die steeds zo plichtsbewust voor je gewerkt heeft, op een dag te moeten zeggen de lat nu hoger ligt dan hij aankan. Dan stel je jezelf de vraag: “had ik hem/haar tussendoor niet beter moeten laten opleiden”? “Had ik al niet veel eerder moeten ingrijpen”?

Zo ben ik terecht gekomen bij Kristel Dillen. Met aandacht voor mens en bedrijf heeft zij mij inzicht gegeven, knopen leren doorhakken en begeleid  bij competentiegericht ondernemen.”

Maarten Morel , Director BVBA Morel, Hudson

 

“Ik had het genoegen gedurende enkele jaren met Kristel samen te werken. Hierbij leerde ik haar waarderen als een professioneel ingestelde collega die met enthousiasme en passie haar verantwoordelijkheden opneemt en heel correct en loyaal omgaat met anderen.

Als diplomatisch onderhandelaar slaagt ze er vaak in mensen voor haar zaak te winnen, te motiveren en hun bijdrage te laten leveren.

 

Kristel is grondig en nauwgezet in het vervullen van opgenomen verantwoordelijkheden. Hierbij benut ze op overwogen wijze alle beschikbare middelen. Haar praktische instelling zorgt voor een stevige organisatie, timing en concrete aanpak. Zonder details te verwaarlozen verliest ze nooit de overkoepelende opdracht uit het oog.

Crisissituaties benadert ze op een rustige en beheerste wijze. Ook onder druk slaagt Kristel erin helder en objectief te denken gebaseerd op haar rationeel, op feiten gebaseerd wereldbeeld. Door emotionele of warrige argumenten zal ze niet snel van haar beslissingen worden afgebracht. 

 

Door haar intelligentie en inzichten was Kristel voor mij steeds een gewaardeerd klankbord en uitdagende sparring partner. “

Jürgen Constandt, Algemeen directeur Vlaams en Neutraal Ziekenfonds

 

Kristel Dillen, een no-nonsens aanpak voor HRM!

 Reeds meer dan 12 jaar werkt het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds met Kristel Dillen, zaakvoerder Sensable, samen voor haar personeelsbeleid.

Door de enorme groei zag het VNZ in die periode haar werknemersaantal toenemen van een 80-tal tot nu bijna 130 medewerkers.

 Deze forse vooruitgang had ook impact op het personeelsbeleid. Bij aanwervingen krijgen we steeds deskundig advies van Kristel. Van de vacature tot het sollicitatiegesprek.

 

Ook de job- en functieomschrijvingen werden samen met haar professioneel uitgewerkt, waardoor ons menselijk kapitaal een nog prominentere plaats kreeg bij het VNZ. Tijdens managementmeetings wordt haar deskundig advies regelmatig geconsulteerd. Kristel houdt het niet louter bij theoretische beschouwingen, maar staat steeds met 2 voeten op onze werkvloer.

 

Groot voordeel door deze persoonlijke en haast familiale aanpak is dat ze perfect kan inschatten wie wel of niet in onze bedrijfscultuur past en welke competenties wij als klant precies nodig hebben. Ook tussendoor kan ik als algemeen directeur informeel op haar ervaring een beroep doen. Kortom, een ideaal klankbord!

Ellen, coachee

“Na een carrière van 26 jaar als leidinggevende in een Amerikaans softwarebedrijf kondigde dit bedrijf een nieuwe focus en strategie aan.  Tijd voor mij om even stil te staan en te evalueren wat ik wou voor de toekomst. 

De sessies die ik bij Kristel volgde hebben me hierbij geholpen.  Door te luisteren en gericht vragen te stellen begeleidt Kristel je om tot het nodige inzicht te komen en wat echt belangrijk voor je is in kaart te brengen.”

Hilde JACOBS, Juridisch directeur KFBN

Als directeur van de juridisch pijler(30 medewerkers) van de Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat heb ik altijd zeer vlot en aangenaam met Kristel kunnen samenwerken.

Zij had heel wat meerwaarde, of het nu ging over het opstellen van functieomschrijvingen, het recruteren van nieuwe medewerkers of het mee evalueren en begeleiden van mijn team. Daarnaast hielp Kristel ons ook bij het concept en de organisatie van enkele originele en door mijn medewerkers fel gewaardeerde teambuildings.

Haar deskundigheid, betrokkenheid en persoonlijke aanpak waren absolute pluspunten.

Getuigenis van Jef Verplaetse, Owner/ Managing Director van Laboratoria Smeets

Ik heb Kristel Dillen leren kennen als CEO bij Van Genechten Packaging voor de vestiging in Turnhout met ongeveer 600 werknemers . 

De grootte van de organisatie dwong ons om te evolueren naar een meer professioneel  HR management.  Een nieuwe jonge HR manager werd aangesteld. Kristel diende als mentor om een en ander in goede banen te leiden. Dit werd een echt succesverhaal.  Geregeld hadden we een brainstorm samen om de richting verder uit te stippelen. Een pragmatisch systeem van functioneringsgesprekken werd uitgewerkt wat de betrokkenheid van de mensen verhoogde.  

Kristel hielp ons ook bij het selecteren van een competent team.  Een goede selectie en potentieelbeordeling zijn een essentieel  onderdeel voor het succes van een onderneming.  Dit is ook een van de sterke punten gebleken in de samenwerking met Kristel. 

Testimonial werfleider

 

Tijdens mijn ondertussen 28 jarige carrière in de bouwwereld ben ik een hele tijd geleden zowel op mijn fysieke als emtionele grenzen gestoten in de uitvoering van mijn job. Zowel inzake zelfvertrouwen, communicatie als effectief functoneren zat ik op een dieptepunt. Daarom heb ik de stap gezet naar een persoonlijke begeleiding van Kristel. Door een beter inzicht in de situatie zowel inzake werkomgeving als persoonlijke behoeften heb ik stappen kunen zetten om de trend te keren. Ook het inzicht in ‘verbindend communiceren”  helpt me enorm om de realtie met mezelf en mijn omgeving te verbeteren. Kristel heeft me veel bijgebracht over deze voor mij onbekende materie die ik nu kan omzetten in het dagelijks leven.

Vandaag pluk ik hiervan al duidelijk de vruchten .

 

Nogmaals hartelijk bedankt!

Johan Korsten, HR Manager Van Genechten Packaaging

 

Van Genechten Packaging heeft reeds jarenlang en veelvuldig gebruikt gemaakt van de diensten van Kristel Dillen en dit op verschillende terreinen van het HR-gebeuren.  Oorspronkelijk gestart met voornamelijk ondersteuning bij instroom (selectie & rekrutering) heeft zij gaandeweg onze organisatie beter leren kennen en hebben we haar gerichte aanpak met aandacht voor belangen van bedrijf en individu mogen ervaren.  Meer en meer werd Kristel hierdoor voor ons een belangrijke HR Business Partner en  hebben we haar expertise ook bij andere HR-projecten ingezet. Zo heeft zij de interne HR-dienst, management en leidinggevenden ondersteuning gegeven bij het opstellen van functieomschrijvingen en verschillende processen rond functionering, evaluaties en doorstroom van medewerkers.

Haar pragmatische maar ook mensgerichte aanpak maakte van haar een gewaardeerde partner binnen de organisatie zowel bij HR-dienst, leidinggevenden als medewerkers.

alechinsky_2.jpg
bottom of page