top of page

Loopbaanbegeleiding als bron van inzicht en zelfvertrouwen. Een mooie getuigenis...!

Ik had recent het genoegen om een jonge verpleger te coachen die op een kruispunt in zijn leven stond, voelde dat de dingen niet klopten en houvast zocht. Hij schreef zijn ervaring neer en gaf ook de toestemming om dit te delen. Zijn verhaal is zo open, puur, veelzeggend en deugddoend dat ik er niets aan toe te voegen heb...! Bedankt Jan om je te mogen begeleiden! Het geeft me energie en houdt de passie levendig!

Loopbaanvraag:

Jan, een verpleegkundige met 9 jaar ervaring op verschillende diensten binnen hetzelfde ziekenhuis. Telkens Jan van dienst veranderde vond hij een nieuwe drive om terug verder te gaan als “Jan de verpleegkundige”. Toch werd de periode van voldoening en uitdaging in zijn werk steeds verkort. Het voelde voor hem aan alsof hij niet gemaakt was voor de job. Zijn omgeving was er desondanks steevast van overtuigd dat hij een goede verpleegkundige was. Hij deed zijn job goed en zorgvuldig maar het voelde niet juist aan. Jan zocht steeds naar nieuwe uitdagingen binnen zijn werkveld. Dit omwille van zijn diploma. Hij had nooit problemen gehad met solliciteren op andere functies. Maar door zijn veelvuldig veranderen in hetzelfde ziekenhuis wist hij niet meer waar hij thuis hoorde. Dit was een zeer frustrerende periode voor hem en zocht hij hulp bij zijn huisarts. Deze heeft hem doorverwezen voor begeleiding.

Waarom Sensable ( Kristel Dillen)?

Via VDAB verkreeg ik een lijst van bureaus en personen waar ik terecht kon. Uit deze lijst mocht ik kiezen welk bureau of persoon mij lag. Omwille van de omvang koos ik diegene die het dichtste bij huis lag. Het eerste gesprek was vrijblijvend maar ik wist al snel dat dit de juiste beslissing was. Ik voelde me vanaf het begin begrepen. Er werd naar mij geluisterd en er werd gepast op gereageerd. Het was gestructureerd en erg professioneel. Kortom het voelde aan als een eerste stap naar een nieuw begin.

Aanpak:

Met behulp van oefeningen leerde ik mezelf terug kennen. Door deze oefeningen kwam ik tot inzicht in wat mijn waarden, vaardigheden en talenten zijn. Dit leidde tot soms erg verrassende resultaten. Hier werd op verder gewerkt. Er werden stappenplannen opgesteld en uitgewerkt. Met als deze kennis kreeg ik een heel nieuw beeld over mezelf. De oude versie van “Jan de Verpleger" heeft plaats gemaakt voor "Jan", met een frisse blik op mijn competenties en vaardigheden en de kracht om ze correct in te zetten. Niets anders dan lof voor de aanpak en de correcte warme begeleiding van Kristel.

Huidige Werksituatie:

"Momenteel heb ik de beslissing durven nemen om mijn vaste werkplaats te verlaten. Dit was al een eerste grote stap in de juiste richting. Ik heb nu echt het gevoel dat ik weet wat ik wil en waar ik naar toe wil. Ik ben niet meer verdwaald en kan doelbewust op zoek gaan naar een job waar ik mij goed in voel. Loopbaanbegeleiding is echt het aanbevelen waard!"

Recente berichten
Archief
bottom of page