top of page

Duurzaam loopbaanbeleid

Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder van VDAB in De Tijd, 19/9/2018 :

“…. Want de toekomst die voor ons ligt is onzeker. We leven in een onstabiele en complexe wereld, met verandering als een constante factor. Het ecosysteem rond de arbeidsmarkt wordt beïnvloed door technologische ontwikkelingen, digitalisering, robotisering, demografische verschuivingen, toenemende migratie en ecologische uitdagingen.

Die veranderingen zorgen er onder meer voor dat jobs sterk zullen veranderen en werknemers sneller van job, bedrijf en sector zullen wisselen. Als we willen dat in die snel veranderende omgeving mensen met veel goesting langer willen en kunnen werken, dan moeten we echt investeren in een duurzaam loopbaanbeleid.”

Als werkgever is het echter niet evident om alle aspecten van het voeren van een duurzaam loopbaanbeleid te beheersen. Wat houdt het in, welke elementen spelen allemaal mee, hoe communiceer ik dit naar mijn medewerkers, wat met diegenen die ‘de trappers’ verliezen… ? Allemaal vragen die zich stellen en waarbij voor het beantwoorden ervan, een klankbord en professioneel raadgever en coach geen overdreven luxe zijn !

Indien je graag wil weten hoe ik hierbij kan ondersteunen neem dan contact op voor een vrijblijvend info gesprek!

Kristel Dillen

Recente berichten
Archief
bottom of page